2022-10-17 18:59:58

Ревізійний люк під плитку

Ще нещодавно роботи з дизайну санвузла істотно утруднялися у зв'язку з необхідністю залишати доступ до комунікацій. Перед власником приміщення стояв непростий вибір - зробити красиве стильне оздоблення плиткою або забезпечити максимально зручний доступ до сантехнічних вузлів. Багато хто дійсно вибирав перший варіант, залишаючи відкритий простір для обслуговування механізмів. Інші, щоб дірка у стіні не псувала загальну картину, прикривали її чимось на кшталт фанери, оформляючи імпровізовані дверцята у відповідному стилі. Згодом проблему було вирішено. З'явилася можливість встановити заводський люк під плитку.

Перші моделі були так званими «видимками». Корпус найчастіше робився із пластику в білому кольорі. І це значно порушувало цілісність інтер'єру. Нині вимоги до цього елемента жорсткіші. Люк має бути абсолютно непомітним.

Які бувають люки під плитку?

Сучасні виробники пропонують споживачеві як настінні моделі, так і підлогові або стельові. До них також висуваються певні вимоги. Але здебільшого використовуються саме настінні конструкції, що випускаються у різних варіаціях. У зв'язку з цим слід вирішити, який саме ревізійний люк під плитку встановити на етапі складання проекту.

Є кілька різновидів конструкцій.

  1. 1. Натискні люки під плитку. Використовується в основному для настінного монтажу, при наявності на стінах плитки з шорсткою поверхнею.
  2. 2. Орний. Прекрасно підходить для глянцевої плитки.
  3. 3. Ревізійні люки під плитку зсувні натискні. Якщо місця для відкриття дверцят немає, цей варіант підходить ідеально.
  4. 4. Розстібний люк зсувний. Має ту ж гідність, що й попередня модель. Відрізняється лише конструкційно.
  5. 5. Дводверний. За умови, що необхідно прикрити досить великий простір, рекомендується вибрати саме цю модель, зручну для використання.
  6. 6. Посилений. Гарна альтернатива дводверної конструкції. Особливо актуально встановлювати, якщо на люк виявлятиметься підвищене навантаження.
  7. 7. Конструкція, що має знімні дверцята. Бюджетна альтернатива моделі зсуву.
  8. 8. Люк під мозаїку.


Найбільш затребуваними залишаються незмінно розстібні та натискні люки під плитку. В основному як матеріал для їх виготовлення виступає алюміній і пластик. За ціною вигіднішими є пластикові вироби, за якістю та довговічністю – металеві.

Які розміри люків під плитку бувають?

Правильно обраний ревізійний люк під плитку дозволяє швидко та з комфортом дістатися всіх комунікацій. Встановлюються вони у приміщення різного типу, як у житлових будинках, так і виробничих будівлях. Щоб конструкція ідеально підходила, необхідно знати стандартні розміри виробів. У лінійку настінних люків, як правило, входять моделі, у яких ширина становить 20 см-60 см, а висота – 30 см-120 см. Але є вироби і більше, а також менше. Стандарти, що використовуються при виробництві виробів, мають відмінності. Все залежить від типу моделей:

  1. 1. Ревізійні люки під натискні плитки та інші приховані моделі – 150х150 мм-1200х1200 мм.
  2. 2. Ревізійний люк під плитку з дверцятами для стін – до 1600 мм х 2200 мм.
  3. 3. Невеликі сантехнічні люки із пластику можуть мати такі габарити – 100х100 мм-400х600 мм.
  4. 4. Підлогові квадратні моделі бувають 200 мм х 200 мм-1500 мм х 1500 мм, розміри прямокутних становлять до 1000 мм х 2000 мм та 600 мм х 24000 мм.


Дзвоніть та замовляйте ревізійні люки під плитку натискні і не тільки, з доставкою по Україні.

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре